Ligging:

Tussen Hattem en Zalk, aan de dijk langs de IJssel bevindt zich Bed and Breakfast 'De Boerderij'. Deze nieuwe, in stijl herbouwde boerderij beschikt over een aantal gezellige en zeer comfortabele gastenkamers die bij uitstek geschikt zijn voor een meerdaags verblijf in Hattem en Zalk en omgeving.

Bed and Breakfast 'De Boerderij' is een uitstekend adres voor fietsers en wandelaars, natuurliefhebbers en liefhebbers van rust.

Zalk

Op slechts een paar kilometer afstand ligt het fraaie dorpje Zalk, een dorp met eeuwenoude monumenten zoals de Nederlands Hervormde Kerk en de Schultekamer. De laat Romaanse toren van de Nederlands Hervormde Kerk is reeds van verre zichtbaar. Een ander markant herkenningspunt is molen 'De Valk'. Het voetveer vormt nu nog de verbinding tussen Zalk en ’s-Heerenbroek en vormt tevens een verbinding voor een aantal fietsroutes. Dit veer is een van de weinige veerverbindingen dat in de twintigste eeuw het bestaansrecht niet verloor door de opkomst van de vaste oeververbindingen.

Hattem

Ook op slechts enkele kilometers van Zalk bevinden zich de Hanzesteden Kampen en Zwolle en het pittoreske Hattem.
Het noordelijkste stadje op de Veluwe is Hattem, dat schitterend bewaard is gebleven en niet voor niets de parel van de Veluwe wordt genoemd.
De indrukwekkende vestingmuren, de statige Dijkpoort en tal van andere monumentale gebouwen getuigen van een rijke historie. Het Bakkerijmuseum, en het Anton Pieckmuseum zijn zeker een bezoek waard.

Kampen

Maar liefst 500 monumenten in de binnenstad van Kampen bepalen de unieke sfeer van de historische Hanzestad Kampen. Mede dankzij het rijke Hanzeverleden en de tabaksindustrie kende Kampen perioden van bedrijvigheid en een bloeiende economie.

Achter het prachtige stadsfront van Kampen is van alles te zien en te bewonderen en te beleven. Interessante musea en attracties, een breed aanbod van kunst en cultuur, vele evenementen, een veelzijdig aanbod van leuke winkels, restaurantjes en uitgaansgelegenheden, watersport-mogelijkheden en een mooie omgeving voor natuurrecreatie.

Zwolle

De Hanzestad Zwolle kenmerkt zich door de aanwezigheid van de vele historische gevels, de prachtige herenhuizen, de vestingwerken en grachten. Door de gunstige ligging aan het water maakte de stad in de 14e eeuw een grote economische groei door en ontwikkelde zich in de 15e eeuw tot machtige Hanzestad. In de historische binnenstad proeft u nog altijd de sfeer van dit rijke verleden. Zwolle is een levendige provinciehoofdstad met de faciliteiten van een grote stad, zonder dat de intimiteit verloren is gegaan. Bijzondere uitjes kunt u maken naar museum de Fundatie, of een avond naar een theatervoorstelling in de Spiegel of Odeon. Ook een bezoekje aan Waanders Boeken in de Broerenkerk is beslist de moeite waard.

Fietsen en wandelen

Voor fietsers en wandelaars biedt de omgeving volop mogelijkheden. Enkele routes die zeer de moeite waard zijn; de IJsseldeltaroute, de Zalkerveerroute, de route Rondje-Pontje en de natuur- en lanschapsfietsroute rondom Zwolle. Fietsen zijn te huur bij 'De Boerderij' en fiets- en wandelroutes zijn hier volop aanwezig.